Malo Crnice 006

Turistička organizacija opštine Malo Crniće na sajmu turizma u Beogradu

DRUŠTVO VESTI

Kao i svake godine Turistička organizacija opštine Malo Crniće je predstavila svoj program na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Direktorka turističke organizacije Jasna Jović, predstavila nam je ono što ova opština može da ponudi turistima, kako domaćim tako i stranim.

„Drugog dana Sajma turizma u Beogradu utisci su da je posećenost i interesovanje posetilaca iz godine u godinu veća, a to sve iz razloga jer Malo Crniće poseduje upravo ono što najviše nedostaje savremenom čoveku – mir, boravak u prirodi, zdrava hrana i mogućnosti aktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodnom okruženju“.

 

Prednost Malog Crnića je blizina Beograda i dobra saobraćajna povezanost, a takođe i centralna pozicioniranost u Braničevskom okrugu koja omogućava svim posetiocima da pored obilaska ponude naše opštine, posete turističke atrakcije i susednih opština.

 

Kroz promotivni materijal u vikend predlogu nudimo obilazak kulturno istorijskih spomenika, kompleksa Zaova, upoznajemo posetioce sa sportsko rekreativnim mogućnostima gde turisti mogu da uživaju na naša dva jezera, tri bazena, markiranoj planinarskoj stazi koja prolazi pored kulturno istorijskih spomenika i na prelepim izletištima.

 

Preko trideset manifestacija održava se na teritoriji naše opštine što smo predstavili u kalendaru događaja u opštini Malo Crniće.

Kroz manifestaciju „Hodanjem do zdravlja“ cilj nam je upoznavanje dece sa istorijom našeg kraja, a izdvojila bih i Festival dramskih amatera sela srbije koji datira od 1972. godine i Stiško poselo, etno manifestaciju koja je najposećenija i kojoj se svi posetioci ponovo vraćaju zbog pozitivnih utisaka koje nose sa prethodnih godina i lepog druženja.

 

Štand Turističke organizacije opštine Malo Crniće posetio je i predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević.