Sednica Skupštine Grada Požarevca dana 17.08.2020. godine zbog preventivnih mera u doba epidemije održati u Velikoj sali Centra za kulturu u 10,00 časova.

Konstitutivnu sednicu skupštine grada Požarevca za 17. avgust zakazao je predsednik skupštine grada Požarevca iz prethodnog saziva, Bojan Ilić.

Posle potvrđivanja mandata odbornika, odnosno usvajanja predloga zaključka o prihvatanju izveštaja o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Požarevca na redovnim i ponovljenim izborima, uslediće izbor novog predsednika skupštine grada Požarevca kao i njegovog zamenika.

Na konstitutivnoj sednici biće postavljen sekretar skupštine grada Požarevca. Na dnevnom redu biće i glasanje za članove komisije za izbor i imenovanja gradske Skupštine, komisije za mandatno-imunitetska pitanja i Gradske izborne komisije.

U odborničkim klupama novog saziva skupštine grada Požarevca, prema rezultatima izbora održanih u junu, naći će se 49 odbornika liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“, a 13 odborničkih mesta dobila je lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, Dragan Marković Palma“. Lista „Suverenisti“ imaće četiri odbornika, dok je Vlaška stranka „Most“ osvojila dva mandata.

https://poportal.ravenvision.rs/konstitutivna-sednica-lokalnog-parlamenta-u-pozarevcu-zakazana-za-17-avgust/