Screenshot 20230308 064504 Samsung Notes

Kome je u interesu da Dramski studio, koji je postigao tako veliki uspeh, bude ugašen?

Društvo Požarevac Vesti

Roditelji dece koja su pohađala časove glume u Centru za kulturu obratili su se pismenim putem Galini Perić, direktorki Centra za kulturu Požarevac, zahtevajući da Slobodan Stepić, glumac koji je više od 10 godina na čelu Dramskog studija, nastavi svoj rad sa decom.

Našoj redakciji obratila se Zorica Miljković, majka deteta koje je u Dramskom studiju.

„Dramski studio je prestao sa radom pre više od 2 meseca, a da direktorka CZK nije našla za shodno da roditelje obavesti o razlozima prestanka rada. U razgovoru sa Slobodanom Stepićem ( rukovodiocem Dramskog studija ) smo saznali da mu je ponuđen sramni ugovor na koji nije mogao da pristane. Takođe, mi roditelji, smo saznali da je budžet odobren za Dramski studio isti kao i prošle godine što navodi na zaključak da postoji lična netrpeljivost direktorke prema Bobi, što je na štetu naše dece, CZK i konačno našeg grada. Da je Dramski studio uspešno radio govore brojni nastupi u našem gradu, zemlji i inostranstvu odakle su deca donosila nagrade i time doprineli kulturnom životu Požarevca.

O Bobinom radu s našom decom imam samo reči hvale. Osim što su postali glumci, postali su i jedna velika porodica jer im je njihov nastavnik ugradio duh zajedništva i brinuo o njima kao o sopstvenoj deci. Smatram da se s punim pravom pitamo zašto je našoj deci uskraćeno da se i dalje druže, uče, igraju na sceni, putuju…? Ko to želi da sruši sve što su deca sa Slobodanom postigla?

Kome je u interesu da Dramski studio, koji je postigao tako veliki uspeh, bude ugašen?

Na ta pitanja mi još uvek čekamo odgovor gospođe Galine Perić, direktorke CZK, od koje smo tražili objašnjenje. Dopis smo joj lično uručili pre vise od nedelju dana.“

Dopis