Grad Oblacno Mart Saobracaj 09

Agencija za bezbednost saobraćaja: Apel povodom Uskršnjih praznika

DRUŠTVO POŽAREVAC VESTI

Agencija za bezbednost saobraćaja upućuje apel svim učesnicima u saobraćaju da obrate posebnu pažnju i budu dodatno oprezni u periodu Uskršnjih praznika kada je povećan intenzitet saobraćaja na putevima u Republici Srbiji. Očekuju se povoljni vremenski uslovi, putovanja na duže relacije, i povećano učešće osetljivih kategorija u saobraćaju.

Veći je intenzitet lokalnih kretanja, povećan broj mopeda, motocikala i bicikala, kao i veći broj pešaka. Period praznika prati veća konzumacija alkohola, kao i češća prekoračenja brzine.

Apelujemo na vozače da budu strpljivi i tolerantni, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja, kao i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci. Pešacima i biciklistima savetujemo da budu oprezni, uočljivi za druge učesnike i adekvatno osvetljeni i da poštuju saobraćajne propise. Mopedistima i motociklistima poručujemo da se adekvatno pripreme za putovanja, koriste kacige i zaštitnu opremu i poštuju propise. Vozače i putnike u automobilima podsećamo da su u obavezi da koriste sigurnosne pojaseve i ispravno prevoze decu u adekvatnim auto-sedištima za decu.

U periodu najradosnijih praznika statistika o saobraćajnim nezgodama često nije radosna zato pozivamo sve učesnike u saobraćaju da bezbednim i odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju života i zdravlja svih učesnika u saobraćaju.

Svim građanima Republike Srbije želimo srećne i bezbedne Uskršnje praznike.