Srebrno Jez Oblacno 06

Akcija čišćenja okoline Srebrnog jezera

BRANIČEVSKI OKRUG DRUŠTVO VELIKO GRADIŠTE VESTI

Na Srebrnom jezeru će, u četvrtak, 20. aprila, biti organizovana akcija čišćenja u cilju očuvanja prirodne sredine u koju je, pored Trail Cleaner-a, uključena i lokalna zajednica.

Trail Cleaner je pravac entuzijasta koji nastoje da tokom fizičkih aktivnosti u prirodi, sprovedu i društveno-odgovorni korak čišćenja trase kojom tom prilikom prolaze, a u tome će im pomoći Sportski savez Veliko Gradište, opština kao i dobrovoljci iz lokalne zajednice.

Takođe, ova aktivnost sprovodi se u sklopu promovisanja Istočne Srbije i njenih potencijala uz podršku GIZ-a, projekta Nemačke vlade sa ciljem podrške Srbiji i njenih integracija u EU, projekata EU za tebe kao i EU za kulturno nasleđe i turizam.

Akcija će početi u 11h, okupljanjem učesnika na startnoj poziciji kod restorana „Kod Brke“ gde će ih pozdraviti predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac, kada će im biti podeljene majice, rukavice i kese za sakupljanje smeća. Potom će krenuti predviđenom trasom duž šetališta, kroz kamp, potom ka vikend naselju Kalinovac, sve do sportske hale te do početne pozicije.