Masa Raji Dvorana 02

Atletski klub „Požarevac“: Sezona u dvorani završena – Počinje sezona na otvorenom (FOTO)

Požarevac Sport Vesti
Iz Atletkog kluba Požarevac su saopštili da je sezona u dvorani završena.

Dvoransko prvenstvo Srbije za mlađe juniore održano je prošlog vikenda, 25. i 26. februara u Beogradu, kao što smo i pisali u prošlim prilozima, Maši Rajić donelo je dva nova zlata. Maša je članica Atletskog kluba „Požarevac“i  u subotu je u trci na 1500 metara dominirala ispred Mejre Mehmedović i Saime Murić i vremenom 4:26.23 postala šampion države za mlađe juniore na ovoj distanci. Već narednog dana, Maša je u trci na 800 metara pobedila i prošla cilj u vremenu 2:09.40 druga je bila Natalija Grujić iz „Crvene zvezde“ i treća Sanja Marić članicu pančevačkog „Dinama“.

Nadmetanje održano na Banjici bilo je poslednje u ovoj sezonsi takmičenja u dvorani.

Atletskog kluba „Požarevac“ sjajno su predstavljali još i Janja Ranđelović, Kristijan Stojanović i Ognjen Jakovljević.

Kada je o ukupnoj ovogodišnjoj sezoni takmičenja u dvorani reč, Atletski klub „Požarevac“ može se ponositi uspehom svojih članova koji su u svoj grad doneli čak sedam medalja. Maša Rajić osvojila je pet zlatnih medalja, računajući starije juniosko, mlađe juniorsko i seniorsko Prvenstvo države.

Veljko Dom je na Prvenstvu Srbije na 800 metara osvojio drugo mesto i srebrnu medalju, dok je na Prvenstvu Srbije za pionire Ognjen Jakovljević osvojio brozanu medalju na 800 metara.

– U dvoranskim takmičenjima prijatno je iznenadio Ognjen trećim mestom u državi na 800 metara. Takođe sjajan bio je i Veljko koji je svoj talenat iskazao vicešamionskom titulom u kategoriji starijih juniora, dok su mu za malo izmakle bronze na Prvenstvu Srbije za seniore i to u trkama na 800 i 1500 metara. Neskromno je reći da su za mene Mašini rezultati bili očekivani. Inače, sezona koja je okončana donela je novi kvalitet, prvenstveno zbog staze na kojoj smo radili sa takmičarima, govori trener Atletskog kluba „Požarevac“ Miroslav Jovanović.

 

Članovi Atletskog kluba „Požarevac“ su počeli sa novim treninzima na prošle godine otvorenoj stazi „Jovo Budimir“, a već u martu trkače očekuje prolećna sezona na otvorenom.

 

-Evidentno je da smo u zimskoj sezoni ostvarili vidni napredak i sve nade fokusirane su najpre na kros, a potom i sezonu na stazi koja počinje u maju. Naši trkači učestvovaće na svim nadmetanjima u organizaciji Atletskog saveza Centralne Srbije i Atletskog saveza Srbije i nadamo se još boljim rezultatima, saznajemo od trenera Miloša Ilića.

Kako smo u razgovoru sa Jovanoviće i Ilićem saznali, u Klubu su posebno ponosni na rezulatate Maše Rajić koja ima dva državna rekorda u dvorani i najbolji rezultat na svetu za mlađe juniorke do 18 godina (U18) na 1500 metara od 4:25.19.

Izvor: Reč naroda/Poportal

Foto: Miloš Ilić 

Miroslav Jovanović

Maša Rajić niže pobede – U kategoriji mlađih juniorki pobeda na 1500m

Maša Rajić na Prvenstvu Srbije U18 prva na 800m