Bojan Dragičević pred Višim sudom u Požarevcu zbog pljačke zlatare „Majdanpek“ u Požarevcu

Hronika Požarevac Vesti

Bojana Dragičevića, optuženog za pljačku zlatare „Majdanpek“, iz koje je pre 15 godina odneto 2,7 kilograma zlata, vrednog 6,3 miliona dinara čuvala su šestorica čuvara, dok su zgrada suda i cela ulica bili pod opsadom Žandarmerije jer je do sada bežao iz zatvora u Lepoglavi, Puli i Sremskoj Mitrovici zbog čega je označen kao visokoriziča.

Kik-bokser s ispoliranim zubima i zavodničkim osmehom Bojan Dragičević (42) iz Gračaca, koga su mediji nazvali magnet za žene jer se Fejsbuku usijao od poruka kada je za njim objavljena poternica, juče je izveden pred Viši sud u Požarevcu zbog pljačke zlatare.

Zgrada suda i cela ulica bili su pod opsadom Žandarmerije jer je do sada bežao iz zatvora u Lepoglavi, Puli i Sremskoj Mitrovici, dok je u sudnici bio okružen šestoricom čuvara. Posle 15 godina od upada u zlataru „Majdanpek“ u Požarevcu iz koje je 10. novembra 2008. odneto 2,7 kilograma zlata, vrednog 6,3 miliona dinara, Dragičević je doveden iz zatvora u Padinskoj Skeli s lisicama na rukama i bukagijama na nogama.

Optuženi tvrdi da je u Požarevcu bio 2012. u gostima kod rođaka, a da je u vreme pljačke bio kod roditelja u Kladovu. Na pitanje tužioca da li je koristio hirurške rukavice dok je bio u Požarevcu kratko rekao „ne“.

Posle pljačke zlatare je nađeno parče hirurške rukavice sa DNK tragovima nepoznate osobe. Radi upoređivanja tragova, od optuženog su uzeti DNK profil i bukalni bris 14. novembra 2019, ali u sudskim spisima, prema rečima advokata Slavka Petrića, nema dokumentacije o tome.

Podsetimo, Bojan je bio na evropskoj listi najtraženijih begunaca. U Šibeniku je s plastičnim pištoljem dva puta opljačkao istu banku i odneo 113.000 evra. Krio se sedam godina, a hrvatska policija je sarađivala s kolegama iz Srbije, BiH, Slovenije, Austrije, Švedske, Holandije, pa čak i sa američkim šerifima sve do 2019. godine, kada je uhapšen u Novom Sadu.

Suđenje se nastavlja 4. maja saslušanjem svedoka i stečajnog upravnika zlatare.

Kompletnu vest pročitajte OVDE.

Izvor Alo.rs

Foto Poportal