Screenshot 20230223 080449 Chrome

Budimpešta – polazak iz Požarevca

POŽAREVAC VESTI ZANIMLJIVOST

Trenutno aktuelni Međunarodni sajam turizma u Beogradu na jednom mestu okupio je turističke agencije iz regiona, ali i one koji su raspoloženi za putovanja, letovanja i ostale vidove odmora.

Požarevačka turistička agencija „Lider Travelling“ nudi veliki spektar turističke ponude.

Ono što smo mi izdvojili je Budimpešta.

Spajanjem tri grada: Buda, Obuda i Pest 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske. Lepote Budimpešte doprinose 9 mostova i Kraljevska palata sa uzvišenjima pored Dunava sa budimske strane. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi.Pođite sa nama u grad koji je pun iznenađenja.

PROGRAM PUTOVANJA

1. Dan – Polazak u 23.45 h. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. Dan – Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko upoznavanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Sv. Ištvana, Parlamenta, Ribarske tvrđave. Slobodno vreme za šetnju Vaci ulicom do odlaska u hotel ili Fakultativni odlazak do shoping mola „Cmpona“. Smeštaj u hotel oko 15:00 časova. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan – Doručak. U 9.30 h polazak ka centru grada ka Trgu heroja. Fakultativni polazak za Sent Andreju. Razgledanje i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Povratak u Budimpeštu i slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 16:00 h polazak za Srbiju. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak oko ponoći (u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima).

Više o ovoj ponudi pročitajte OVDE