19

Da li ste za nezaboravnu adrenalinsku avanturu?

DRUŠTVO VESTI ZABAVA

Ukoliko ste u dilemi gde otići ovog leta na kraći odmor, a želite da on bude ispunjen autentičnim doživljajem i rekreacijom u prirodi, u tom slučaju Turistička agencija „Lider Travelling“ iz Požarevca ima idealnu ponudu za vas. U pitanju je rafting rekom Tarom – tamo gde uviru Tara i Piva, a gde se rađa Drina.

Kamp “Sastavci” nalazi se u zagrljaju tri reke Tare, Pive i Drine – mesto gde jednostvno ostajete bez daha i od lepote prirode sve vas dovodi do izvora pozitivne energije sigurno će biti doživljaj koji se pamti. Rafting je nastao od nekad čuvenog splavarenja na Tari i Drini, pre svega je zamišljen kao dobar provod na reci. Spoj lepote prirod, adrenalina, avanture, odmora, zabave, atrakcije, pozitivne energije, kao i povratak netaknutoj prirodi. Svaki Rafting je priča za sebe i nijedan nije isti.

Da bi učestrvovali na Raftingu nije vam potrebno iskustvo. Rafting vodiči su iskusni licencirani veslači i vrsni poznavaoci divljih voda, te ćete uz njih na atraktivan način doživeti nezaboravne trenutke i zbunjujuća osećanja tokom Raftinga – od histerične euforije do blažene smirenosti.

Program putovanja uključuje:

Dan 1 – Polazak u 5 časova ujutru sa dogovorenog mesta. Putovanje sopstvenim prevozom prema Republici Srpskoj – preko Kragujevca, Čačka, Užica, Mokre Gore sa usputnim pauzama.

Granične formalnosti na garničnom prelazu “Kotroman” uz važeći lični dokument. Prolazak preko Višegrada prema Foči, sa kratkom kafe pauzom u restoranu “Nešković”, koji se nalazi na raskrsnici koja vodi prema Šćepan polju. Dolazak na granični prelaz Šćepan polje oko 12 časova i ulazak u Crnu Goru, gde se odmah posle granice skreće desno prema Rafting kampu “Bodo Sastavci”.

Kamp se nalazi na samoj obali reke Tare, gde vas čekaju organizatori i domaćini Raftinga sa rakijom dobrodošlice i smeštaj u izabrane bungalove i lagani obrok do 13.30 časova. Nakon ručka sledi priprema za Rafting, zatim u 14 časova polazak džipovima i kombi busom do mesta Brštanovice, polaznog mesta za rafting, nakon čega ćete uživati u četvoročasovnom raftingu i adrenalinu. Dolazak u kamp oko 18.00-18.30 časova i razduženje opreme i tuširanje, nakon čega je kratak predah do 19 časova. Večera i druženje do ranih jutarnjih sati uz muzički program i specijalitete iz kuhinje domaćina kampa.

Dan 2 – Doručak do 9 časova, zatim napuštanje kampa i polazak za Višegrad. Očekivani dolazak u Višegrad je oko 12 časova, zatim obilazak “Andrićgrada” i starog mosta i fotografisanje.

Po želji ručak u nekom od restorana sa čuvenim višegradskim ćevapima u somunu, nakon čega se polazi za Srbiju. Mogućnost posete manastiru Dobrun i Mokroj Gori –Kamengradu.

Cena aranžmana je 119 evra, a uključeno u cenu je:

 • Rakijica dobrodošlice i popodnevni obrok u kampu,
 • Organizacija samog raftinga, kao i takse i osiguranje učesnika raftinga,
 • Oprema za rafting po standardima,
 • Prevoz džipovima i kombi busom do Brštanovice, rafting rekom Tarom u trajanju od 4 sata,
 • Dva osvežavajuća pića u toku raftinga u čamcima,
 • Večera i druženje u kampu uz muzički program,
 • Noćenje u bungalovima i
 • Doručak drugog dana boravka u kampu.

Nije uključeno u cenu:

 • Prevoz
 • Vanpansionski troškovi u rafting kampu ( piće i drugo)
 • Individualni troškovi putnika
 • Fakultativni izleti (Višegrad, Manastir Dobrun, Mokra Gora, Mačkat)
 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje (Mogućnost osiguranja preku Lider Plus osiguranja po najpovoljnijim uslovima)

Način plaćanja: Gotovinski – 30% prilikom rezervacije, a ostatak – 7 dana pred polazak ili čekovima na rate do polaska.

Za više informacije pozovite TA „Lider Travelling“ Požarevac na kontakt telefone: 063/291-616, 060/5-313-413, 069/12-10-056.