Donacije bolnici život znače

VESTI

Opšta bolnica u Požarevcu je, kroz donacije, uspela da nabavi Laminarnu komoru za onkološko odeljenje. Takođe bolnici je donirano i 300 kompleta metalnog posuđa.

Direktor Opšte bolnice Požarevac, dr Danko Nikolić je rekao da je nabavljanjem Laminarne komore bolnica dobila jedan uređaj koji omugućava sasvim bezbedan rad za ljude koje rade sa citostaticima. Vrednost ove komore je 1 619 000 dinara sa PDV-om, a sredstva za nabavku ovog uređaja donirali su opštine Golubac, Malo Crniće, Žagubica, Veliko Gradište, grad Požarevac, Dom zdravlja Požarevac kao i preduzeća „Vigor“, „Lug“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, Advokatska komora Požarevac, Evrotrgovina i Tectum.

„Broj onkoloških pacijenata svake godine je u porastu, što nije za pohvalu. Ovaj aparat će doprineti dosta bezbednijem radu i boljoj zaštiti i osoblja i samih pacijenata. Sa ovom komorom omogućićemo da pacijenti budu zadovoljeni i da dobiju svoju terapiju koja je propisana“ rekao dr Nikolić.

Takođe Opštoj bolnici je donirano i 300 kompleta metalnog posuđa. Donacijom ovog posuđa izbačeno je plastično posuđe koje je dugi niz godina bilo u upotrebi. Ove komplete donirali su opština Veliko Gradište i JKP „Komunalne službe“ iz Požarevca.

dr Danko Nikolić je napomeno da je bolnici odobreno oko 3 miliona dinara od ministarstva zdravlja za uređenje sanitarnih čvorova. Biće uređeni objekti na ortopediji i ORL odeljenju. Nikolić napominje da će bolnica pokrenuti još neku donotorsku akciju kako bi se zamenili zastareli aparati.