Dora Poster

“Dorine avanture” u sklopu “Dečije nedelje” u Kostolcu

KOSTOLAC KULTURA VESTI ZABAVA

U okviru Dečje nedelje, u utorak 03. novembra 2023. godine sa početkom u 12.45 časova održaće se dečija pozorišna predstava „Dorine avanture“.

Dora je radoznala, znatiželjna devojčica koja sa svojim prijateljem majmunom Čizmicom doživljava razne avanture. Iz svake avanture nauči nešto i izvuče pouku. Ovoga puta Dora je zalutala u zemlju gde živi stari, mrzovoljni trol. Neznajući da on po ceo dan spava i da je uvek mrzovaljan, probudila ga je želeći da se upozna i poigra sa njim. Ali tu su nastale nevolje. Mrzovoljni trol se jako naljutio, iskoristio svoje moći i začarao Dorinog najboljeg drugara Čizmicu i poslao ga duboko u šumu ,odakle nikada neće znati da se vrati. Dora vadi iz ranca svoju neobičnu mapu , koja govori i koja će joj pomoći da pronađe svog najboljeg drugara. Ali nije samo mapa dovoljna, ona mora da bude mudra ,strpljiva, snalažljiva i hrabra kako bi se upustila u potragu za Čizmicom. Zahvaljujući svemu tome i drugarima koji joj u potrazi pomažu, Dora iz ove avanture sa trolom izlazi kao pobednik.

Ulaz je slobodan.

Dečiju pozorišnu predstavu „Dorine avanture“ organizuje Centar za kulturu „Kostolac“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.