ork m radnik 01

Ekipa ORK „Mladi radnik“ U16 plasirala se na Državno prvenstvo Lige mlađih kategorija Rukometnog saveza Srbije u Novom Sadu

Požarevac Sport Vesti

Ekipa ORK „Mladi radnik“ uzrasta do 16 godina plasirala se na Državno prvenstvo Lige mlađih kategorija Rukometnog saveza Srbije u Novom Sadu.

Požarevački mladi rukometaši do 16 godina, učestvovaće na Državnom prvenstvu Lige mlađih kategorija Rukometnog saveza Srbije, koje se održava u Novom Sadu od 2. do 4. juna. Igrači su spremni, treniraju, a zdravstveni bilten je dobar. Ekipa u postojećem sastavu radi tek tri godine i samim plasmanom na Državno prvenstvo, ostvaren je veliki uspeh.

Generacija mladih rukometaša starosti do 16 godina svoje veštine na terenu naučila je upravo u „Mladom radniku“. Poslednji turnir je bio od presudnog značaja za odlazak na prvenstvo.

„Mladi radnik“ se nalazi u grupi sa rukometašima „Partizana“ i „Metaloplastike“, klubovi koji imaju višedecenijski renome, što će Požarevljanima biti veliki izazov. Na prvenstvu učestvuje 12 ekipa, podeljenih u četiri grupe sa po tri najbolje ekipe i Super liga, Regionalnih rukometnih saveza Vojvodine, Beograda i Centralne Srbije. U slučaju daljeg prolaska grupe, igraju se polufinala. Ukoliko je ekipa druga u grupi, igra se plasman od petog do osmog mesta, a ako se izgube obe utakmice, igra se plasman od petog do 12. mesta.

Ekipa koja ide na Državno prvenstvo, prema rečima trenera Jeremića, će u naredne dve do tri godine, postati okosnica prve ekipe „Mladog radnika“. U pitanju su mladi momci, rodom iz Požarevca, a koji su „ponikli“ u ovom klubu.

Ekipa ORK „Mladi radnik“ M16 je predstavnik Rukometnog saveza Centralne Srbije.

Izvor: SatTv

Foto:P.J.