Policija

Ekskurzija kasnila jer je jedan vozač došao u pripitom stanju na posao, a drugi nije imao lekarsko uverenje

HRONIKA VESTI

Nakon što se u nedelju saznalo da je polazak na ekskurziju maturanata OŠ „Jelena Petković“ kasnio jer je jedan vozač došao u pripitom stanju na posao, a drugi nije imao lekarsko uverenje, Kurir je istog dana kontaktirao policiju.

Pitali smo ih kako je policija reagovala u ovoj situaciji i da li su tvrdnje roditelja tačne. Oni su nam odgovorili da šta su izlaskom na teren zatekli.

-Na osnovu uredno podnete prijave predstavnika OŠ „Jelena Ćetković“ o organizovanom prevozu dece 28. maja, pripadnici saobraćajne policije u Beogradu su tog dana, u jutarnjim satima, izvršili pregled autobusa i prilikom provere da li vozači ispunjavaju uslove za organizovani prevoz dece utvrdili da jedan od vozača ne poseduje važeće lekarsko uverenje, dok je kod drugog vozača ustanovljeno da je imao 0,16 promila alkohola u organizmu.

Obojici vozača nije data mogućnost da upravljaju autobusima i od strane prevoznika obezbeđeni su drugi vozači koji su ispunjavali uslove za organizovani prevoz dece i učenici su krenuli na putovanje. Takođe, saobraćajna policija će izvršiti i nadzor nad poslovanjem navedenog autoprevoznika koji je bio angažovan za prevoz dece na ekskurziju i ukoliko se utvrde elementi prekršajne odgovornosti, biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave – naveli su iz MUP.

Izvor: Kurir