FESTIVAL CVEĆA-10. put u Požarevcu

VESTI

Od 2008.godine u glavnoj požarevačkoj ulici – Tabačkoj čaršiji, održava se tradicionalni Festival cveća uz učešće stotinak izlagača iz Braničevskog okruga i drugih gradova Srbije. Organizatori festivala su Tursitička organizacija grada Požarevca i Udruženje cvećara Braničevskog i Podunavskog okruga. Pokrovitelj manifestacije je Grad Požarevac.

Posetioci ovog festivala mogu da uživaju u maštovitim kreacijama cvetnih i ukrasnih biljnih aranžmana majstora hotikulture.

Festival ima i takmičarski karakter pa će stručni žiri ocenjivati izlagače u tri kategorije cvećarstva i rasadnog materijala.

Trajanje festivala je od 6. do 7. maja, otvaranje festivala je 6. maja u 10 sati, dok će proglašenje pobednika biti u 13 sati.

Ove godine pripremljen je bogat muzički program od strane mališana iz PU “Ljubica Vrebalov” Požarevac, učenika Poljoprivredne škole “Sonja Marinković”  i podmlatka orkestra Gvardia.

Oni koji žele da učestvuju na Sajmu, prijavu dostavljaju do 3. maja. Sve informacije se mogu dobiti u Turističkoj organizaciji grada Požarevca.