1482 Fb 1

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za Sanju Čairović iz Požarevca

POŽAREVAC VESTI

Humanitarna fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za Sanju Čairović (1971) iz Požarevca.

Sanji je na redovnom ginekološkom pregledu u maju 2021. godine otkriven zloćudni tumor grlića materice. Nakon dijagnoze započinje lečenje u Kladovu radikalnom RT uz HT potencijaciju do avgusta 2021. godine što je pokazalo dobre rezultate, sve do maja 2022. godine kada njena agonija ponovo počinje.

Zbog  sumnje na recidiv upućena je na biopsiju, kao i na pregled urologa zbog suženja mokraćnog kanala i akutne insuficijencije bubrega, gde biva podvrgnuta hemodijalizi i gde su joj postavljene perkutane nefrostome desno u junu 2022. godine i levo u oktobru iste godine.

Na MR pregledu u decembru 2022. godine verifikovana je tumorska infiltracija korpusa uterusa, zona nekroze i  inflamacije korpusa uterusa, cerviksa i vagine, vezikovaginalna i rektovaginalna fistula, kada je podvrgnuta i operativnom lečenju na I Hirurškoj klinici u Beogradu. Odlukom konzilijuma nastavak lečenja spreoveden je kroz tri ciklusa HT po mono CDDP protokolu.

Sanja želi da lečenje nastavi i imunoterapijama za šta su joj neophodna finansijska sredstva koja ona i njena porodica nisu u mogćnosti da samostalno obezbede.

Sredstva su potrebna za lekove, hemoterapije, specijalističke preglede i bolničko lečenje u specijaliziovanim privatnim zdravstvenim ustanovama.

Da bi Sanja započela lečenja, za početak je neophodno 1.694.800,00 dinara. Dosadašnjim akcijama svih humanih ljudi u Požarevcu i šire, prikupljeno je oko 600.000,00 dinara, ali to nije dovoljno.

Da biste pomogli Sanji, to možete učiniti uplatama na dole navedenim računima ili SMS porukom 1482 na 3030.