Fb Img 1700456573112

Gojković razgovarala sa ženama u Požarevcu

DRUŠTVO POLITIKA POŽAREVAC VESTI

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je juče sa ženama Požarevca i Kostolca, koje su tom prilikom istakle da je posebno važno što žene u Braničevskom okrugu imaju veću mogućnost zaposlenja nego ranije i naglsile da je važno što se stavovi i mišljenje žena uvažavaju.

Gojković je rekla da joj je drago što je imala priliku da nedeljno popodne provede u razgovoru sa ženama o značaju njihovog ekonomskog osnaživanja, adekvatne zdravstvene zaštite i preventivnih pregleda, kao i o ženeskom stvaralaštvu, saopšeno je iz njenog kabineta.

„Saglasile smo se koliko je važno da Požarevac kao grad dobije priznanje ženskom stvaralaštvu na pravi način. Imajući u vidu da je ovde rođena velika umetnica Milena Pavlović Barili koja je i rodonačelnica rodne ravnopravnosti u našoj državi, pričale smo o tome da izgradimo jednu novu i modernu galeriju posvećenu upravo Mileni Pavlović Barili“, rekla je Gojković.

Gojković je rekla da su žene u Požarevcu posebno zahvalne inicijativi predsednika države Aleksandra Vučića da svaki grad i svaka veća opština dobiju nove mamografe.

„Preventivni mamografski pregledi danas su neophodni svakoj ženi jer svi znamo koliki je stepen oboljevanja upravo od raka dojke. I zato je posebno važno što će za nekoliko nedelja i ovde stići novi mamografi“, rekla je Gojković.