Poslednje vesti

Grad Požarevac podelio 120 auto sedišta

Vesti
Kazne koje su nesavesni vozači uplatili u gradsku kasu iskorišćeno za kupovinu auto sedišta za naše najmlađe sugrađane.

Lokalna samouprava je pokrenula ovu akciju ne samo da bi uštedela budžet naših građana već da bi na pravi način zaštitila najmlađe sugrađane u saobraćaju.

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, danas u svečanim salonima grada Požarevca prilikom uručivanja auto sedišta je istakao – Ova akcija ima dvojako značenje a to da prevoz dece u auto sedištima nije nikakav hir zakonodavca niti želja da se vozači kažnjavaju, prevoz dece dokazale su mnogobrojne studije jer u mnogim slučajevima pravi razliku između bezbednosti i teških povreda najmlađih saputnika u saobraćajnim nezgodama. Sa druge strane ovih 700 sedišta koje ćemo podeliti ove godine finansirano je od kazna za prekršaje koje su u ukupnom iznosu od 3.000.000 rsd, time se pokazuje nesavesnim vozačima da njihova nemarnost prikazana u novcu  nije mala.

Sedišta su ovom prilikom podelili predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, član Gradskog veća Grada Požarevca Dalibor Miljković i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Dragan Stanojević.