Bane Spasovic

Gradonačelnik Bane Spasović obišao radove

Vesti

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa predsednikom Gradske Opštine Kostolac Ivanom Savićem obišao je radove na asfaltiranju u ulici Kapetana Todića i delu Kobalove u dužini od preko 1.200 metara za šta je opredeljeno 10,9 miliona dinara.

Do kraja avgusta u selu Petka biće završene ulice Moše Pijade i Lole Ribara, rekao je Spasović. Vrednost tih radova je nešto manje od 4,5 miliona dinara.

Pored obnove zgrade Osnovne škole “Jovan Cvijić” koja se realizuje preko Kancelarije za javna ulaganja, u Kostolcu su u toku i radovi na parternom uređenju javne površine između škole i stadiona od 28 miliona dinara, a počeli su i radovi u ulici Bože Dimitrijevića od semafora do sportske hale od 9,4 miliona dinara.

Bitna investicija je koja se realizuje su radovi na zaštitnim i regulacionim objektima vodotoka drugog reda Stara Mlava i u zoni ugroženih područja Bubušinac, Maljurevac i Bradarac. U pitanju je linijski objekat dužine od oko 3,5 kilometara.

Vodoprivreda je završila polovinu radova, a dosadašnji efekti su da je nivo podzemnih voda oboren za otprilike 2,5 metra.

Spasović je napomenuo da je ukupna investicija vredna 96 miliona dinara i da “više ne sme da se desi da dve ili tri decenije niko ne održava kanal.