Vrtiv Sasa 09

Gradonačelnik Požarevca obišao najmlađe sugrađane u PU „Ljubica Vrebalov“ (FOTO)

DRUŠTVO POŽAREVAC VESTI

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca i njegovi saradnici obišli su tri najstarija vrtića Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“.

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“, kao ustanova sa tradicijom dugom više od jednog veka, svake godine ulaže velike napora i sredstva kako bi najmlađim sugrađanima omogućila kvalitetne uslove za boravak.

„Posetili smo danas tri objekta u okviru Predškolske ustanove LjubicaVrebalov Požarevac i to vrtiće „Pčelica“, „Bubamara“ i „Leptirić“, kako bi se na licu mesta uverili u unapređenje uslova za boravak mališana, kao i za rad vaspitačkog osoblja.

Za funkcionisanje P.U. Ljubica Vrebalov u 2023. godini opredelili smo 520 miliona dinara. Pored toga, u svrhu investicionih ulaganja u proteklih godinu dana odvojeno je 26 miliona dinara.

Zahvaljujući naporima Grada Požarevca na polju razvoja predškolskog obrazovanja, u protekle dve godine u ovoj oblasti otvoreno je oko 400 novih mesta za mališane kroz partnerstvo sa privatnim vrtićima.

Grad subvencioniše 80% od ekonomske cene usluge boravka, tako da roditelji plaćaju 20%, odnosno 3800 dinara na mesečnom nivou.

Subvencijama smo obuhvatili i privatne predškolske ustanove. Time smo uticali na to da bude mesta za svako dete u Požarevcu i „liste čekanja“ za upis u vrtiće poslali u istoriju, pa su tako od 402 mesta u privatnim vrtićima u ovom trenutku popunjena 302 mesta, odnosno 100 je slobodno“, istakao je gradonačelnik.