Gradonačelnik Požarevca sa saradnicima obišao završene radove u Poljani

Vesti

Gradonačelnik Požarevca sa saradnicima obišao završene radove u Poljani – novoasfaltirani put ka manastiru Sestroljin i teren za male sportove kod škole.

Put je asfaltiran u dužini od 113 metara, a vrednost investicije je 1,2 miliona dinara.

Za sportski teren površine 1.000 kvadrata, bilo je potrebno 1,3 miliona. Nabavku je sprovela škola preko Ministarstva prosvete. Radove  je izvelo Preduzeće za puteve Požarevac.

„U ovoj godini u škole i vrtiće uz pomoć Vlade Srbije ukupno će se investirati 200 miliona dinara. Oko 100 miliona će uložiti lokalna samouprava direktno, a za projekat škole „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima“, rekao je Bane Spasović.

Spasović je još dodao da je to više nego što su neki ulagali godinama i najavio da će grad i naredne godine izdvojiti oko 100 miliona dinara za škole i vrtiće.

Sveštenik crkve u Poljani, otac Rade Vukosavljević zahvalio se lokalnoj samoupravi što je imala sluha za izgradnju puta ka crkvi što je od velikog značaja za vernike i sve posetioce ovog manastira i izrazio je nadu da će se sa ovakvom saradnjom nastaviti ubuduće.