Gradski ženski hor “Barili“ sa dirigentkinjom Katalin Tasić, nastavio je i u ovoj godini sa živom međunarodnom izvođačkom aktivnošću i da svojim nastupima visoko afirmiše grad Požarevac i Republiku Srbiju.

Široka popularnost koju “Barili“ uživa u diplomatskim krugovima prenosi se i na javna mnjenja zemalja sa čijim diplomatskim predstavništvima hor “Barili“ ostvaruje višegodišnju bogatu kulturnu saradnju.

    Na poziv ambasade Mijanmara (poznate po ranijem nazivu Burma), hor “Barili“ je po treći put uzastopno, 30. januara na diplomatskom prijemu u Beogradu svojim nastupom obeležio nacionalni praznik – 72. godišnjicu oslobođenja ove nama daleke, ali prijateljske zemlje.

Tom prilikom je Njegova ekselencija, ambasador Turein Tant Zin, u znak zahvalnosti uručio izuzetno priznanje, specijalnu plaketu – reljef Kraljevske palate Mijanmara, ali je posebno priznanje predstavljala vest o neobično velikoj popularnosti koju je u najširoj kulturnoj javnosti Mijanmara izazvao snimak nacionalne himne u izvođenju hora “Barili“ na izvornom burmanskom jeziku.

Ovako uspešna, nesvakidašnja i široko ostvarena afirmacija požarevačkog gradskog hora istovremeno je i potvrda o visokim dometima srpske kulture, čiji je reprezent i hor “Barili“ od svog osnivanja.