1a5a9970

Interaktivna radionica Zajedno obeležimo siguran i bezbedan početak školske 2023/2024. godine u Velikom Gradištu

Brančevski okrug Društvo Veliko Gradište Vesti

U OŠ “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu juče je za đake prvake organizovana Interaktivna radionica Zajedno obeležimo siguran i bezbedan početak školske 2023/2024. godine.

Akcija se sprovodi u organizaciji Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa OŠ “Ivo Lola Ribar“ i lokalnom samoupravom ispred koje su prisustvovali predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac i zamenik predsednika opštine Slađan Marković.

1A5A9990

Kako je naveo Marković, bilo je zadovoljstvo učestvovati u ovakvoj akciji gde se deca upoznaju sa bezbednosnim rizicima kroz interaktivnu radionicu i gde će se upoznati sa sredstvima koja policija koristi u radu, što njih izuzetno interesuje, i nauče kako da bezbedno idu kroz detinjstvo i bezbedno krenu u školsku 2023/2024. godinu.

1A5A9999

U akciju se uključila i Školska uprava iz Požarevca koja je za decu obezbedila flajere kroz koje su se, zajedno sa roditeljima, upoznala kako da spreče vršnjačko nasilje i kako sve oblike nasilja ukloniti iz školskog dvorišta kako bi odrastala i učila u bezbednom okruženju i tako postajala zdravi pripadnici društva.