Nenad Đokić Veliko Gradište 01

Javni poziv za dostavu kandidata za dodelu Opštinske nagrade opštine Veliko Gradište

BRANIČEVSKI OKRUG DRUŠTVO VELIKO GRADIŠTE VESTI

Skupština opštine Veliko Gradište donela je Odluku o utvrđivanju 2. avgusta za Dan opštine Veliko Gradište, kao i Odluku o ustanovljenju i dodeli Opštinske nagrade i drugih javnih priznanja opštine Veliko Gradište.

Opštinska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje ustanovama, preduzećima, mesnim zajednicama, organima, organizacijama, udruženjima građana i pojednicima, iz zemlje i inostranstva, koji su postigli i postižu izuzetne rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva, od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište (privreda, poljoprivreda, obrazovanje, zdravstvo i socijalna zaštita, nauka, kultura, sport, humanitarna delatnost, poseban doprinos afirmaciji opštine i naseljenog mesta i druge oblasti javnog života) kao i najboljim učenicima i studentima sa teritorije opštine Veliko Gradište.

Opštinska nagrada dodeljuje se svake godine, na svečanoj sednici Skupštine opštine, a povodom Dana opštine.

Pravo predlaganja kandidata za Opštinsku nagradu imaju odbornici Skupštine opštine Veliko Gradište, članovi Opštinskog veća, organi, organizacije, mesne zajednice, udruženja građana, preduzeća, ustanove i svojim potpisima najmanje 10 građana.

Ovim putem vas pozivamo da dostavite predloge kandidata za dodelu Opštinske nagrade.

Predlog se dostavlja u pisanoj formi, sadrži sve potrebne podatke o kandidatu, mora biti obrazložen i obavezno mora sadržati naznaku oblasti za koju se predlaže.

Predlozi se dostavljaju Odboru za nagrade i priznanja opštine Veliko Gradište, najkasnije do 31. 5. 2023. godine do 14.00 časova.

Predloge slati u zatvorenoj koverti sa naznakom – predlog za Opštinsku nagradu – na adresu Skupština opštine Veliko Gradište, Žitni trg broj 1, 12220 Veliko Gradište.

Foto: Nenad Đokić