golubac nsz 01

Javni pozivi NSZ predstavljeni u Golupcu

Brančevski okrug Golubac Vesti

Filijala Požarevac NSZ organizovala je Forum poslodavaca 9. marta u Golupcu, u svečanoj sali Skupštine opštine, na kojem je učestvovalo 25 lokalnih privrednika, a koji je zvanično otvorio zamenik predsednika Opštine Marko Stojaković.

U saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga i Regionalnom razvojnom agencijom „Braničevo-Podunavlje“, na Forumu su prvo predstavljeni javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje za ovu godinu.

S obzirom na to da su neki od prisutnih preduzetnika prethodnih godina već započeli sopstveni posao uz pomoć sredstava NSZ i tako rešili problem svoje nezaposlenosti, sada su imali priliku da se upoznaju sa aktuelnim merama i programima namenjenim i poslodavcima i nezaposlenim licima za dodelu subvencija za podsticanje novog zapošljavanja, a informisani su i o konkretnim uslovima i načinu konkurisanja za ova sredstva.

Poslodavci koji zapošljavaju veći broj radnika pokazali su interesovanje za programe koji se odnose na zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Tom prilikom su se neposredno upoznali sa svim finansijskim programima i informativno-savetodavnim uslugama koje pruža NSZ u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Svoje usluge predstavila je i Regionalna privredna komora Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga, a prisutni su upoznati i sa Javnim pozivima Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje“.

Izvor i foto nsz.gov.rs