“Jedan u deset miliona“ – premijera

Kultura Požarevac Vesti

U velikoj sali Centra za kulturu u utorak, 16. maja ove godine u 19 sati održana je premijera dokumentarnog filma “Jedan u deset miliona“. Film je dokumentarno-obrazovnog žanra i prikazuje nesvakidašnji životni događaj jednog mladog čoveka, Milana Mitića. On je pod dejstvom alkohola doživeo i preživeo tešku saobraćajnu nesreću posle koje se lečio mesecima, a oporavljao godinama.

Film ima za cilj da svim učesnicima u saobraćaju, a posebno mladima i početnicima, skrene pažnju na to koliko je važno da se svi pridržavaju saobraćajnih propisa i budu pažljivi. Jedna greška i delić sekunde mogu da izmene život zauvek. Učeći se na sopstvenoj grešci, Milan Mitić u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Srbije širom naše zemlje drži predavanja, u čemu će mu ovaj film značajno pomoći. Najavljeno je da će film biti prikazan na RTS, medijskom javnom servisu Srbije.

Velika sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta publikom kojoj je ovaj film najviše i posvećen – mladim ljudima, srednjoškolcima. Pre početka projekcije publici su se obratili Dragi Ivić, diplomirani producent koji je napisao scenario i režirao film, Milan Mitić, akter filma i Zoran Gavrilović, direktor produkcije “Raven Vision“, producentske kuće koja je proizvela film.

Producent i svi učesnici na projektu zahvaljuju se Gradu Požarevcu na finansijskoj i organizacionoj pomoći u snimanju filma.