Sportske Igre 2023 Mladih 01

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih stigao u Požarevac

POŽAREVAC SPORT VESTI

U požarevačkom Sportskom centru otvorene su Sportske igre mladih. Paljenjem baklje prijateljstva svečano su otvorene igre na kojima su učešće uzele osnovne škole sa teritorije Grada Požarevca.

Deca će se takmičiti u igri Lino između dve vatre, atletici (trka na 6o metara), 3×3, a odigraće se i Coca-Cola kup za dečake i devojčice i turnir u malom fudbalu za dečake 2012. godište i mlađe. Svi oni koji se još uvek nisu prijavili, a žele da učestvuju mogu se prajviti i na sajtu igremladih.rs. Pobednici će se plasirati na Regionalno finale koje se u 16. juna održati u Beogradu.

Desetu sezonu Igara prati slogan „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koji se realizuje sa generalnim sponzorom Igara u Srbiji, kompanijom Dunav osiguranje.

Sportske igre mladih je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je ovom prilikom izjavio da mu je ovaj karavan sporta i prijateljstva uvek bio naš rado viđe gost.

Sportske igre mladih imaju misiju koja se u potpunosti poklapa sa idejama grada Požarevca i njegovih građana o razvijanju sportskog duha i prijateljstva među ljudima iz drugih gradova i država. On je još dodao da mu je izuzetna čast što ponovo otvara ove igre i poželeo je svim takmičarima puno uspeha ali da je najvažnije učestvovavati bez obzira na rezultat.

Priliku da ostave svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja imaće i Simovci iz Požarevca. Autori najkreativnijih poruka na kraju desete sezone biće nagrađeni. Takođe, najuspešniji sa turnira u Požarevcu prisustvovaće i ceremoniji Svečanog otvaranja igara na Trgu Republike u Beogradu 16. juna u 11 časova.