Majski (julski) prijateljski susret otpočeo je danas u Kostolcu gde su se ispred Sportskog centra Kostolac okupili svi učesnici kojih je ove godine bilo više od 500. Majski prijateljski susret je ove godine održan u julu zbog svima poznate situacije usled pandemije virusa korona.

Rekorni broj učesnika od 2007. godine, a takmičenje će se odvijati u osam disciplina: Mali fudbal, basket, ribolov, nadvlačenje konopca, streljaštvo, odbojka, stoni tenis i pikado.

U takmičenju učestvuje 17 preduzeća i ustanova.

Pred otvaranje prisutnima se obratio Miomir Vojinović, predsednik Organizacionog odbora koji je takmičarima poželeo puno sreće i naglasio da pandemija nije uspela da spreči ovaj događaj.

Danijel Radosvaljević, predsednik Sindikata kopova Kostolac je prisutnima kazao da je Kostolac mali grad, ali grad velikog srca, i poručio da svi trebaju čuvati jedne druge i negovati prijateljstvo, da pobednik takmičenja nije bitan već da su danas svi pobednici.

Predsednik opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski je poželeo prijatan boravak svima u Kostolcu i podvukao da je Kostolac definitivno grad sporta.

„Zaista me raduje da vas vidim u ovom broju i impozantna je činjenica da ima 17 preduzeća i ustanova koje se takmiče. Želim vam svima sportski fer-plej, i današnji dan vam želim da provedete u zaista lepom druženju, izašli smo iz situacije kada zbog pandemije nisu mogle da se održe ove igre i nadam se da takve situacije više neće nikada biti. Neka pobedi najbolji. Proglašavam Majske prijateljske igre otvorenim! – kazao je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović i dao znak da igre počnu.