Kulturna radionica „Povratak proleća – novi početak“ u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Požarevac (FOTO)

Kultura Požarevac Vesti

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Požarevcu bila je domaćin kulturne radionice „Povratak proleća – novi početak“ u kojoj su učestvovali učenici osnovnih škola sa teritorije grada Požarevca.

Prema rečima predstavnice ove organizacije Sare Čang, cilj radionice je upoznavanje sa kineskom kulturom i tradicijom.

Povratak proleća – novi početak je naziv dvočasovne radionice koja je održana u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Požarevcu. Radionicu sprovode Kinesko-evropska organizacija za kulturnu razmenu „Put svile“ i Grad Požarevac.

Slični projekti se realizuju i u kineskim školama. U radionici su učestvovali učenici trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola sa teritorije grada Požarevca. Grad Požarevac je spreman da međunarodnu saradnju podiže na viši nivo i da se ovakve radionice sprovode u svim obrazovnim ustanovama u gradu, pa i šire. Osnovna škola „Sveti Sava“ je bila domaćin radionice na kojoj su deca pravila figure od papira, a kroz radionicu su se upoznavala sa kineskom kulturom i tradicijom.

Član Gradskog veća dr Goran Nestorović ističe da Grad Požarevac vrlo rado učestvuje u ovakvim radionicama, pogotovo kada se radi o međunarodnoj saradnji i upoznavanju sa kulturama drugih naroda.

-Ovoga puta učenici požarevačkih osnovnih škola upoznaće se sa kulturom i tradicijom naše prijateljske zemlje Kine. Grad Požarevac je spreman da takvu saradnju podiže na viši nivo i da se ovakve radionice sprovode u svim obrazovnim ustanovama i nastupamo na zajedničkim tribinama u zemlji i inostranstvu, rekao je Nestorović.

Direktorka OŠ „Sveti Sava“ Margarete Sekulović istakla je da je ova obrazovna ustanova domaćin kulturnoj radionici, učenicima trećeg i četvrtog razreda iz svih požarevačkih osnovnih škola.

-Nadam se da će deca uživati u radionici i da će na kraju njihovi produkti pokazati stvarno na najbolji način ono što oni budu danas uradili i naučili, zaključila je Sekulović.

Ovakvi projekti otvaraju mogućnosti i za saradnju u oblasti privrede, kao što je otvaranje fabrika neke od velikih kineskih kompanija.

Izvor. SatTv