Ler 04

KUPLJENA RAČUNARSKA OPREMA U OKVIRU EXCHANGE 5 PROGRAMA

Društvo Vesti

U okviru projekta “Efikasno upravljanje imovinom za uspešnije lokalne samouprave“ koji sprovodi grad Požarevac kao vodeći partner sa još 6 opština partnera na ovom projektu Petrovac na Mlavi, Kučevo, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac i Žagubica, kupljena je računarska oprema u vrednosti od million i 100 hiljada dinara.

Sam Projekat će doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, kroz poboljšanje administrativnih kapaciteta i efikasnosti pružanja usluga u upravljanju javnom svojinom u sedam lokalnih samouprava  Braničevsko-podunavskog regiona.


Menadžerka projekta Danijela Tufegdžić

Po rečima menadžerke projekta, Danijele Tufegdžić, projekat se uspešno sprovodi po fazama a u okviru projekta predviđena je i kupovina računarske opreme. Računare će koristi zaposleni u partnerskim opštinama, a pre svega za potrebe unapređenja GIS i podataka koji u samom sistemu treba da se nalaze.

Projekat „Efikasno upravljanje imovinom za uspešnije lokalne samouprave“ finansira se iz sredstava  Evropske unije u okviru programa Exchange 5, vrednost projekta je 208.650,00 evra.