Djeneral 01 Konjicke Trke

„Majski sastanak“ – Ljubičevsko grlo Hen Harriera odnelo pobedu na glavnoj galopskoj trci „Đeneral Ilija Gojković“ (FOTO)

Društvo Požarevac Sport Vesti

U organizaciji Konjičkog društva „Knez Mihailo“ i pod pokroviteljstvom Grada Požarevca na požarevačkom Hipodromu održan je trkački dan pod nazivom „Majski sastanak“. Ovim trkačkim danom otvorena je sezona konjičkih takmičenja u Požarevcu, a posetioci su bili u prilici da odgledaju četiri kasačke i tri galopske trke.Ukupni fond nagrada iznosio je 662.000 dinara.

U kasačkoj trci „Resava“ za trogoda i starija grla koja su u karijeri zaradila do 300 bodova, pobedu je odnelo u maniru start – cilj grlo Azra sa Branislavom Mukićem u sulkama i prosečnim kasom po kilometru 1.16,9. Drugo mesto osvojio je Clayton a treće Armelica JMH. Pobedničkom timu pehar je predao potpredsednik Skupštine KD „Knez Mihailo“ Bojan Josifoski.

Prvo galopsko nadmetanje u čast Miodraga Petrovića „Kuma“ jednog od najistaknutijih upravnika Ergele „Ljubičevo“ pripalo je grlu Taira sa aspirantom Milanom Nikolićem u sedlu. Na drugo mesto obreo se Princ, dok je treća kroz cilj projurila Ciara Zita Dzons. Pobedničko vreme iznosilo je 1.06,6, pehar organizatora je uručio predsednik Upravnog odbora KD „Knez Mihailo“ Rade Milovanović,

a pehar porodice, Aleksandra Petrović, unuka Miodraga Petrovića.

U kasačkom nadmetanju „Novica Andrejić Gudžoman“ za grla koja su osvojila do 900 bodova nastupilo je 10 grla, a najviše sreće imala je Elza sa Branislavom Mukićem na sulkama i prosečnim kasom po kilometru 1.19,2. Na drugo mesto plasiralo se grlo Christi Aguilera AT, dok je treće mesto pripalo grlu Yomtovani. Pehar vlasniku pobedničkog grla predao je član UO KD „Knez Mihailo“ Predrag Jovanović.

U trogodačkom galopskom okršaju na 1.300 metara za grla koja do sada nisu ostvarila pobedu, posvećen proslavljenom treneru Nebojši Dozetu „Belanu“. Startovalo je 9 grla i samouvereno je slavilo grlo Lets Fly Away sa Milanom Konkoljem u sedlu. Za njim kroz cilj je projurila Naglaa, dok se na trećem mestu obrela Thalia. Pobedničko vreme iznosilo je 1.18,5.

Pehar organizatora uručila je predsednica Skupštine KD „Knez Mihailo“ Jelena Urošević, a pehar porodice, Srbica Pavlović, supruga Nebojše Dozeta.

U kasačkom nadmetanju „Radojica Stojimirović“ za grla koja su u karijeri zaradila do 1.500 bodova siguran trijumf ostvarilo je grlo Angelina De Mar sa vozačem Markom Petrovićem i prosečnim kasom po kilometru 1.18,2. Drugo mesto osvojilo je grlo Stanley, a treće Rapid Crown. Pehar pobedničkom timu predao je član UO KD „Knez Mihailo“ i predsednik Konjičke sekcije Kasidol Saša Stepanović.

Foto: Fb profil Saša Pavlović

Glavnu galopsku trku „Đeneral Ilija Gojković“ dugu 1.600 metara za četvorogoda i starija grla, poslednjim cimom i poslednjim naporima dobilo je ljubičevsko grlo Hen Harrier sa Goranom Mešetovićem u sedlu. Ovo grlo je u poslednjim metrima nadmašilo Auensir, dok je treće mesto pripalo grlu Mistic Bel. Vreme pobednika iznosilo je 1.39, a pehar direktoru JP „Ljubičevo“ Mirku Stojanoviću predao je predsednik Skupštine Grada Požarevca Predrag Mijatović.

Trkački dan okončan je brzom kasačkom partijom „1. maj“ u kojoj je pobedu odnelo grlo Dasty SG sa Sašom Grujićem u sulkama i prosečnim kasom po kilometru 1.18,4. Za njim kroz cilj su projurili Tutto Bello i Lamentin AT. Vlasnici pobedničkog grla pehar je uručio direktor KD „Knez Mihailo“ Aleksandar Milenković.

Foto: P. Jovanović