Milisav 01

Malo Crniće: Književno veče „Stiški venac Milisava Milenkovića“

Brančevski okrug Kultura Malo Crniće Vesti

U biblioteci „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću priređeno je književno-dramsko veče „Stiški venac Milisava Milenkovića“, uručene su i istoimene nagrade, a predstavljena je i knjiga  „Odabrani eseji o književnom delu Milisava Mileknovića“.

Književno veče počelo je pesmom Anastasije Kostić učenice Muzičke škole Požarevac, a stihove Milisava Milenkovića interpretirao je doajen malocrnićke pozorišne scene Miroslav Mitrović. Biblioteka „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću, negije uspomenu na književnika Milisava Milenkovića U literaturi ga susrećemo kao pesnika, kritičara, prozaistu i dramskog pisca i dugogodišnjeg gl . i odg. urednika časopisa „Stig“ Porodica Milenković prisustvovala je ovoj  književno-dramskj večeri .

Ovaj događaj privukao je mnogobrojne prijatelje i poštovaoce lika i dela Milisava Milenkovića. Biblioteka „Srboljub Mitić“ publikovala je knjigu „Odabrani eseji o književnom Delu Milisava Mileknovića“ priređivača Tatjane Mrđa Živković, Radica Pavlović i Zorke Stojanović.

Nagradu „Stiški venac Milisava Milenkovica“ koju dodeljuje Braničevsko-stiška književna zajednica ogranak Udruženja književnikaa Srbije dobili su Veliša Joksimović, Radiša Stojićević, učitelj u penziji Dragiša Živadinović, Zorka Stojanović, Lepomir Ivković, dramski umetnk, a uručila im je Slavica Jovanović predsednica Braničevsko-stiške književne zajednice.

Izvor SatTv

Foto V.V.