malo crnice vrtic proslava 01

Malo Crniće : Predškolska ustanova „14. oktobar“obeležila svoj dan

Brančevski okrug Društvo Malo Crniće Vesti

Predškolska ustanova „14. oktobar“ Malo Crniće obeležila je 41 godinu postojanja. Uz zvuke dečijih pesama i igru, mališani su zajedno sa svojim vaspitačicama priredili svečanu priredbu.

 

Skupština SIZ-a dečje zaštite opštine Malo Crniće 1981.godine donela je odluku o osnivanju Radne organizacije za podizanje, vaspitavanje i zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta. Elaboratom je predloženo da radna organizacija dobije naziv po danu oslobođenja Malog Crnića- 14.oktobar. Namenski su izgrađeni objekti u Malom Crniću, Boževcu, Smoljincu, Toponici i Crljencu i prostori za decu pri isturenim odeljenjima Osnovnih škola: Šapine, Batuša, Salakovac, Veliko Crniće i Kula. Sedište RO bilo je u Malom Crniću. Prva decu upisana su 1. marta 1982. godine.

Na početku svečanog programa sve goste pozdravila je Mirjana Milošević, direktorka Predškolske ustanove „14. oktobar“ Malo Crniće.

„Slavimo 41 godinu našeg rada i druženja, igre, učenja, i truda vaspitača da deca budu srećna. Roditelji nam daju svoje najveće blago na poverenje, da se brinemo o njima, da ih uvedemo u život i da jednog dana postanu dobri ljudi“, rekkla je direktorka.

Predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević u kratkom obraćanju prisutnima, čestitao je rođendan, zahvalio se zaposlenima i posebno istakao uspešnu saradnju sa roditeljima.

„Ovo je ustanova gde je svakog dana prisutno puno pesme, igre i ljubavi, tako da je teško da se primete svečarski dani. Mnoge generacije su prošle kroz ovu ustanovu. Nadamo se i težimo da u narednim godinama korisnika bude još više, jer samo na taj način ćemo osigurati postojanje naše opštine i naše zemlje“, istakao je Antonijević.

Izvor: RTV Biser

Foto: Privatna arhiva M.A.