Vatrogasci Pozar Vatra

Ministar Gašić položio kamen temeljac za novu vatrogasnu stanicu u Velikom Gradištu

Brančevski okrug Društvo Veliko Gradište Vesti

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je danas u Velikom Gradištu, zajedno sa načelnikom Sektora za vanredne situacije, pomoćnikom ministra Lukom Čaušićem i predsednikom Privremenog organa ove opštine Draganom Milićem, kamen temeljac za novu vatrogasnu stanicu.

Polaganju su se priključili i načelnik Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice Nedeljko Gagić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu Stojan Makić, načelnik Policijske uprave Požarevac Darko Pajkić, komandant VSB Požarevac Nikola Mikić i komandir VSO Veliko Gradište Nenad Milićević.

Pored predsednika, događaju su prisustvovali i članovi Privremenog organa opštine Vladimir Štrbac i Slađan Marković.

Kako je ovom prilikom najavila Jasmina Štrbac, rukovodilac Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave opštine Veliko Gradište, realizacija projekta izgradnje nove stanice doprineće boljem reagovanju, većoj bezbednosti i boljoj intervenciji kada do požara i eventualnih vanrednih situacija dođe.

“Ovaj projekat jeste i rezultat dobre saradnje lokalne samouprave, nadležnog ministarstva i Vlade Republike Srbije. Mi, kao jedinica lokalne samouprave, prvenstveno se zahvaljujemo gospodinu Gašiću, ministru unutrašnjih poslova, Vladi RS, premijerki i predsedniku Republike na ukazanom poverenju i na podršci koju su dali, kako za izgradnju ovog objekta tako i za infrastrukturne projekte koje su podržali na teritoriji opštine Veliko Gradište“, rekla je Štrbac.

Investitor radova je Ministarstvo unutrašnjih poslova, a završetak izgradnje Vatrogasne stanice očekuje se krajem januara 2024. godine.