Screenshot 20240213 205305

Mladi fudbaler iz Požarevca Aleksa Janković prešao iz Čukaričkog u Partizan

POŽAREVAC SPORT VESTI

Srpski fudbaler Aleksa Janković prešao je iz Čukaričkog u Partizan, saopšteno je na sajtu lidera Superlige Srbije.

Momak rođen u Požarevcu 2000. godine igra na poziciji krila i već je na sebe skrenuo pažnju kao vešt dribler.

„Na samom startu polusezone, crno-beli su potpisali još jedno pojačanje – Aleksu Jankovića, koji igra na poziciji desnog krila. Janković je prošao sve selekcije FK Partizan, a 2019. godine bio priključen i seniorskoj ekipi. Mladi igrač je potom bio u Voždovcu, da bi od 2021. godine bio u redovima Čukaričkog. Ugovor je potpisan na godinu i po dana“, stoji u objavi na sajtu Partizana.

Janković je proveo sedam godina u dresu crno-belih, ali nije dobio šansu u seniorskom timu pa je karijeru gradio u Voždovcu i Čukaričkom.

„Vraćam se kući i to je nešto najlepše što mogu da kažem. Prošao sam sve selekcije, znam kako Partizan diše, šta se traži od mene i spreman sam da dam svoj doprinos. Partizan ima sjajan tim, mnogo je toga ispred nas i mislim da smo na pravom putu“, rekao je 23-godišnji Janković za klupski sajt.

„Naše profesionalne obaveze su jedno, ali emocije su nešto sasvim drugo. Moji drugovi su u Partizanu, tu sam odrastao. Partizan je Partizan i njega svi prate, a mi ga i volimo. Zahvaljujem se posebno šefu stručnog štaba – Igoru Duljaju i upravi kluba na ukazanoj prilici“, zaključio je Janković.