“Moj Kovid protokol”,ordinacija iz Požarevca objavila je svoj kovid protokol

Požarevac Vesti

U vreme kada se u redovima po više sati čeka ispred kovid ambulanti, kada zaražene merimo hiljadama, teško je doći do pravog saveta za tretman kovid pacijenata.

Nije lako pacijentima koji pod visokom temperaturom, malaksali stoje i čekaju na hladnoći, ali nije lako ni zdravstvenim radnicima koji dnevno treba da obave više desetina pregleda. Sve je više onih koji će, ukoliko im finansijske mogućnosti dozvole, zdravstvenu pomoć potražiti u privatnim odrdinacijama i klinikama. Jedna takva ordinacija iz Požarevca, u želji da pomogne svojim kolegama iz državnih domova zdravlja, objavila je svoj kovid protokol u kojem do detalja objašnjava korake u terapiji kovid pacijenata. Ovakav protokol do sada niste čuli od članova medicinskog Kriznog štaba.

Stavku po stavku, nižu se preporuke lekarima i pacijentima. Znamo da samoinicijativno uzimanje lekova i određivanje terapije na svoju ruku nije preporučljivo. Ipak, ovaj protokol koji je objavila jedna privatna ordinacija iz Požarevca može da bude korisna smernica zdravstvenim radnicima i svima koji se bore sa koronom:

 

 

Autor: Nova.rs