Na ,,25. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije“ Požarevačka gimnazija dobila je tri nagrade sa dramom ,,Hajde da igramo lastiš“

Kultura Požarevac Vesti

Na ,,25. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije“, Požarevačka gimnazija se, nakon uspešne selekcije, predstavila dramom ,,Hajde da igramo lastiš“ 10.5.2023. u Knjaževsko-srpskom teatru ,,Joakim Vujić“ u Kragujevcu, uz učešće učeničkih ansambala iz Velikog Gradišta, Prokuplja, Požarevca, Zemuna, Prištine, Aleksandrovca, Prve kragujevačke gimnazije.

U konkurenciji 11 predstava, Požarevačka gimnazija je dobila sledeće nagrade:


– Nagradu za NAJBOLjU ŽENSKU ULOGU: Teodora Živković u ulozi Bisenije;
– Nagradu PUBLIKE ZA PREDSTAVU U CELOSTI;
– SPECIJALNU NAGRADU ZA DIZAJN SVETLA.

Tekst predstave radio je profesor srpskog jezika i književnosti Nenad Milošević. Režiju potpisuju profesori Milena Anđelković, Nenad Milošević, Dušan Radovanović i Elisaveta Pavlović Nikolaidis.


Kostime i scenografiju radila je profesorka Katarina Vukašinović, a muziku profesorka Jelena Rakić.

Zahvalnost i  saradniku Vedranu Lukiću iz Centra za kulturu, koji je oživeo svetla i igru senki na sceni.


Iz Požarevačke gimnazije su još istakli: „Čestitke deci na upornosti, spremnosti i odlučnosti da rade zajedno sa svima na tekstu koji je tražio od njih mnogo i u kome su mogli da nađu svoj odnos prema univerzalnoj temi koja ih okružuje. Čestitke svima koji su formirali lastiš, dali mu značenje, zvuk i dubinu, svima koji nisu upali u lastiš i svima koji su iz njega uspeli da izađu, svesni njegovog značenja i težine“.

Foto: Požarevačka gimnazija