žagubica Nsz 01

Na Sajmu zapošljavanja u Žagubici 200 slobodnih poslova

BRANIČEVSKI OKRUG PETROVAC NA MLAVI VESTI ŽAGUBICA

U saradnji sa svojim ispostavama u Žagubici i Petrovcu na Mlavi, Filijala Požarevac Nacionalne službe za zapošljavanje je 9. maja organizovala Sajam zapošljavanja u prostorijama Kulturno prosvetnog centra „Jovan Šerbanović“ u Žagubici.

Devetnaest kompanija iz opština Žagubica, Petrovac na Mlavi i Bor ponudilo je na sajmu oko 200 slobodnih radnih pozicija u oblastima transporta, administracije, mašinske, rudarske, građevinske i prehrambene industrije, kao i u uslužnim i drugim delatnostima. U ponudi su bili poslovi za vozača, kuvara, ugostitelja, prodavaca, zavarivača, geometra, mehaničara, bravara, administrativca, građevinca, a najviše radnika tražile su kompanije ZIJIN COPPER, JINSHAN CONSTRUCTION, TELEKOM SRBIJA i 3 BANK.

– Ovo nije prvi put da Filijala Požarevac organizuje Sajam zapošljavanja u saradnji sa svojim ispostavama – ističe Sonja Mirić Mladenović, v.d. direktora Filijale Požarevac NSZ i napominje da je u ove dve opštine izražena velika dnevna migracija stanovništva, zbog čega je na sajam pozvano više od 500 nezaposlenih sa evidencija ispostava u Žagubici i Petrovcu na Mlavi. Ona je podsetila da je sajam otvoren i za nezaposlene koji se ne nalaze na evidenciji NSZ, kao i za sve one koji traže promenu zaposlenja.

Ovogodišnji sajam su, sa svojim profesorima, posetili i učenici Srednje tehničke škole iz Žagubice. Oni među njima koji su planirali da posle maure pronađu zaposlenje, dobili od savetnika NSZ informacije o načinu prijavljivanja na evidenciju nezaposlenih, dok su se đaci koji će nastaviti školovanje, interesovali za uslugu profesionalne orjentacije, koja će im pomoći u izboru zanimanja i fakulteta, a koju im takođe nudi Nacionalna služba.

Sajam zapošljavanja, kao mesto direktnog susreta ponude i potražnje radnih mesta, bio je dobra prilika za nezaposlene da se neposredno predstave poslodavcima, istaknu svoje kompetencije, predaju svoje radne biografije i konkurišu za željeno radno mesto.

Kao i prethodnih godina, svi zainteresovani su se na štandu NSZ informisali o uslugama i aktuelnim programima Nacionalne službe, a nezaposlenima je pružena i pomoć u sastavljanju radne biografije.

Izvor i foto: NSZ