devojka-mobilni-3-fit-212x200

Na slici iz 1860.godine devojka “tipka na mobilnom telefonu“?!

Vesti Zanimljivost

Škotski turista Piter Rasel bio je u obilasku umetničke galerije Neue Pinakothek, u Mihnenu , kad je naletio na slikarsko delo iz 1860. godine. Na tom umetničkom delu neobičan, kao da devojka „tipka po mobilnom telefonu“…

Naša današnjica je nezamisliva bez mobilnih uređaja to jeste, pametnih telefona, ljudi hodaju skoro kao zombiji hodaju ulicama gledajući u svoje mobilne telefone.

Ovih je dana na internetu osvanula zanimljiva teorija povezana s umetničkim delom pod imenom „Die Erwartete“ (u prevodu očekivano) austrijskog slikara Ferdinanda Georga Waldmüllera, koje je naslikao davne 1860. godine.

Na umetničkom delu- slici naslikan je dvojac u šumi – mladić i devojka. Na slici se vidi kako mladić čeka devojku s cvetom u ruci, dok ona kao da „tipka po mobilnom telefonu?! Ovakva pomalo čudna ideja pala je na pamet turisti Peteru Russellu.

Ovaj anakronizam (osoba, običaj, ideja ili događaj stavljen u epohu kojoj ne pripada, op.a.) na prvi pogled baš tako i izgleda, jer žena sa slike deluje baš kao današnje moderne djevojka( kao i muškarci) – s glavom zadubljenom u mobili uređaj.

„Čim sam vidio sliku, devojka mi se učinila baš kao svaka druga danas – tipkajući šeće okolo i ne obraća pažnju na okolinu. “ kroz smieh je rekao Rasel.

I zaista, što duže gledamo zanimljivu sliku, to se i nama sve više čini kao da devojka „tipka po mobilnom telefonu“.

I stvara se utisak kao da SMS porukom javlja dečku da je stigla na mesto dogovorenog sastanka…Bilo kako bilo, ova slika jeste na neki  zanimljiva i golica maštu nekih ljubitelja  putovanja kroz vreme.