Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije i Republike Srpske u Požarevcu

Vesti

Danas je u svečanim salonima organizovan je prijem za delegacije Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srpske i Republike Srbije u Požarevcu. Razlog je upoznavanje predstavnika službe iz Srpske sa vidovima saradnje između države i lokalnih samouprava na polju sprovođenja mera aktivnog zapošljavanja.

Na prijemu za predstavnike službi, Bojan Ilić, predsednik Skupštine Grada Požarevca rekao je da današnja poseta Požarevcu ima veliki značaj za nas zbog domena rada koji je direktno vezan za ono što lokalna samouprava stavlja visoko na listi prioriteta. Dve velike kompanije austrijski Imofinanz i turski Ringelsan već vrše obuku i traže zaposlene, a prema njihovim biznis planovima u toku 2018. godine očekuje se zapošljavanje prvih 600 radnika. Partneri iz Turske u prvoj fazi otvoriće 1000 radnih mesta, rekao je Ilić.

Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavane Republike Srpske zahvalio se na srdačnom i toplom prijemu i napomenuo da veza Republike Srpske i Braničevskog okruga traju još iz nekih prošlih vremena, kada smo živeli u istoj državi. On je istakao i da se u Republici Srpskoj smanjuje broj nezaposlenih, da Vlada i lokalne zajednice zajednički rade na projektima i kroz taj rad omogućavaju ulaganja i smanjuju nezaposlenost. Ujedno je istakao da su u Srpskoj voljni da ostvare sa Požarevcem konkretnu privrednu saradnju.