Muska Ruka Satovi Kutija Za Satove

Najpoznatiji modeli muških satova

DRUŠTVO VESTI ZANIMLJIVOST

Satovi su odavno postali neizostavan modni dodatak svakog muškarca. Od funkcionalnih sportskih satova do klasičnih satova za poslovne prilike, postoji mnogo različitih modela satova koji zadovoljavaju različite ukuse i potrebe.

U nastavku teksta pročitajte koji su to najpoznatiji i najvredniji muški satovi koji su se izdvojili po kvalitetu, stilu i funkcionalnosti.

Rolex Submariner

Ukoliko ste razmišljali koji su najbolji muški satovi, sigurno je jedan od izbora bio Rolex Submariner.

Ovaj sat je prvobitno dizajniran kao sportski sat za ronjenje, a danas se smatra simbolom luksuza i prestiža.

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih modela muških satova svih vremena nastao je kao rešenje za ronioce, a prvi put je predstavljen 1953. godine. Sada je Rolex Submariner jedan od najprepoznatljivijih satova na svetu, zahvaljujući svom jedinstvenom dizajnu i visokom kvalitetu. Submariner ima ćeličnu narukvicu, a unutrašnjost sata je crne boje.

Ovaj sat koji je jedan od omiljenih među kolekcionarima se stalno razvija i unapređuje – sada ima poboljšanu funkcionalnost i trajnost, ali još uvek zadržava svoj prepoznatljivi stil.

Omega Speedmaster

Omega Speedmaster je sat koji se smatra klasikom među muškim satovima. Ovaj sat je dizajniran pre svega za upotrebu u sportskim i avanturističkim aktivnostima, a posebno je poznat po svojoj istoriji kao „Moonwatch„. Naime, Omega Speedmaster je bio prvi sat koji je NASA odobrila za upotrebu u svemiru, a bio je deo opreme astronauta koji su se spustili na Mesec tokom misije Apollo 11.

Pored toga, Omega Speedmaster je poznat i po svom klasičnom i elegantnom dizajnu. Sat ima brojčanik koji se sastoji od tri manja brojčanika. Kućište sata je napravljeno od nerđajućeg čelika ili dragocenih metala poput zlata i platine, a staklo je safirno, što ga čini izuzetno otpornim na ogrebotine i oštećenja.

Patek Philippe Nautilus

Patek Philippe je još jedna marka satova koja je poznata po svojoj visokoj kvaliteti izrade i luksuznom stilu, a jedan od pajpoznatijih modela ovog ekskluzivnog bredna je Patek Philippe Nautilus.

Nautilus je jedan od najprestižnijih i najpoznatijih muških satova na svetu, poznat po svom karakterističnom i prepoznatljivom dizajnu. Ovaj luksuzni sat je kreirao čuveni švajcarski časovničar Gerald Genta 1976. godine, a danas se smatra jednim od najreprezentativnijih modela brenda Patek Philippe.

Smatra se vrlo ekskluzivnim satom, a njegov prestižni status se može videti i u njegovoj ceni.

Patek Philippe Calatrava

Za muškarce koji traže elegantan i luksuzan sat, Calatrava je sjajan izbor. Ovo je jedan od najprepoznatljivijih i najlegendarnijih modela Patek Philippe satova. Ovaj luksuzni muški sat se odlikuje jednostavnim, klasičnim dizajnom, koji se savršeno uklapa u bilo koju priliku.

Patek Philippe Calatrava je kreiran 1932. godine kao odgovor na tadašnje zahteve tržišta za jednostavnim, čistim i preciznim satovima. Inspiraciju za njegov dizajn časovničari su pronašli u kaligrafskom stilu, što se može videti u minimalističkom dizajnu brojčanika.

Ovaj sat ima klasični okrugli dizajn s jednostavnim brojčanikom i kožnom narukvicom, a izrađen je od najkvalitetnijih materijala. Patek Philippe Calatrava smatra se jednim od najboljih modela satova na tržištu danas.

Kućište sata je izrađeno od plemenitih materijala poput zlata, platine ili belog zlata, dok su crne kazaljke i brojčanik savršeno u skladu sa bojom kućišta. Sat ima ručni mehanizam, što znači da ga je potrebno redovno namotavati, ali to je u skladu sa njegovim klasičnim dizajnom.

Tag Heuer Carrera

Tag Heuer Carrera je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih modela muških satova u svetu. Ovaj sportski sat osmišljen je sa fokusom na performansama, funkcionalnosti i preciznosti, a inspiraciju za njegov dizajn su časovničari pronašli u svetu automobilizma.

Carrera je prvi put predstavljen 1963. godine, a ime je dobio po čuvenoj međunarodnoj trci automobila „Carrera Panamericana“. Od tada, ovaj luksuzni sat je doživeo mnoge modifikacije, a ipak zadržao svoj prepoznatljivi izgled.

Kućište Tag Heuer Carrera sata izrađeno je od nerđajućeg čelika ili plemenitih materijala poput zlata, a narukvica sata je dostupna u različitim materijalima, uključujući kožu, nerđajući čelik i keramiku. Staklo je safirno, koje ga čini izdržljivim i otpornim na ogrebotine.

Breitling Navitimer

Breitling Navitimer je ikonički model muškog sata koji je prvenstveno namenjen pilotima, ali se vremenom proširio na mnoge druge oblasti. Ovaj sat se smatra jednim od najslavnijih avio-navigacionih satova ikada napravljenih i njegov dizajn ostaje jedan od najprepoznatljivijih u svetu časovničarstva.

Breitling Navitimer prvi put je predstavljen 1952. godine, a od tada se nije mnogo menjao u smislu dizajna, što govori o njegovoj izdržljivosti i univerzalnosti. Kućište sata je izrađeno od nerđajućeg čelika i dostupno je u različitim veličinama, a narukvica je napravljena od različitih materijala poput kože, gume i nerđajućeg čelika.

Ono što ovaj sat čini izuzetnim jeste rotirajući bezel, koji ima ravninu pomoću koje se može izračunati razne navigacione podatke, kao što su brzina, udaljenost i potrošnja goriva. Breitling Navitimer takođe ima hronograf funkciju koja se može koristiti za merenje vremena u avionu.

Nadamo se da vam je ovaj tekt bio koristan i da smo vam pružili nove informacije o najpoznatijim satovima ikada.

Photo
Katarina Nikolić
Foto: Pexels