Nedelja sektora za vanredne situacije obeležena predavanjima za najmlađe

Brančevski okrug Društvo Vesti

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Veliko Gradište danas su, povodom Nedelje sektora za vanredne situacije, organizovali predavanje i vežbe za decu u Predškolskoj ustanovi “Majski cvet“ u Velikom Gradištu.

Pored Jedinice, na čelu sa komandirom Nenadom Milićevićem, događaju je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Slađan Marković.

Deca su danas imala priliku da vide javno–pokazne vežbe, ali i da se edukuju o postupanju u oblasti zaštite i spašavanja. U dvorištu ustanove održan je i tehničko-taktički zbor gde su vatrogasci najmlađima predstavili opremu i vozila. Ujedno, predškolci su učestovali u radionicama i igrama kroz koje su učestvovali u simulaciji spašavanja u vanrednim situacijama.

Na ovaj način, službe utiču na podizanje svesti kod dece kao i na edukaciju i prevenciju u slučaju vanrednih situacija ili sličnih događaja kako bi i oni u tim situacijama znali da reaguju i zaštite se od eventualnih nezgoda.

Vatrogasno-spasilačka jedinica već je dala veliki doprinos zajednici spašavanjem ljudi i imovine i u svakom trenutku spremni su da reaguju, u slučaju požara, poplava i drugih vanrednih situacija pri čemu imaju punu podršku lokalne samouprave.