Od septembra nova zanimanja u kostolačkoj školi

VESTI

Od septembra dva obrazovna profila po dualnom sistemu obrazovanja u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla“Kostolac.

Ministarstvo prosvete je odobrilo upis kombinovanog odeljenja trogodišnjeg profila od ukupno 30 učenika, 15 po smeru, za zanimanja: električar i elektromonter mreža i postrojenja.

Tri su cilja uvođenja inovativnog modela obrazovanja: da se reši problem kompanija koji se tiče nedostatka kvalifikovane radne snage, smanji nezaposlenost mladih ljudi do 25 godina i smanje troškovi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za zanatsko obrazovanje. Ovaj model učenicima će omogućiti da se zaposle u nekoj od kompanija, pokrenu svoj posao ili nastave školovanje na strukovnim studijama.

Partneri u ovom programu su Bambi, EPS, Prim i Regionalna privredna komora Požarevac. Ovaj program je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa gradom Požarevcom.

Novo odeljenje po dualnom sistemu obrazovanja za električara i elektromontera mreža i postrojenja biće predmet konferencije za medije u četvrtak 22.juna u Tehničkoj školi Kostolac.

Inače, u prvi razred Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Kostolcu, školske 2017/18. godine moći će da se upiše ukupno 270 svršenih osnovaca.