Policija

Od sutra predaja nelegalnog oružja bez posledica

DRUŠTVO VESTI

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga od sutra, 8. maja, pa do 8. juna, predaju najbližoj policijskoj stanici, napominjući da neće snosliti posledice.

Građani koji u ovom, jednomesečnom, periodu predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja, saopštio je MUP, kao i da to mogu da urade svakog dana u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

„Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju“, navela je načelnik Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove Jelena Lakićević.

Precizirala je da se to odnosi na sve vrste oružja, na automatsko kao i svako drugo, na minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

Ona je pozvala i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada urade.