vatrogasci 01

Odeljenje za vanredne situacije u Požarevcu izvelo je taktičko-tehnički zbor na poligonu Vatrogasne službe u Požarevcu

Društvo Požarevac Vesti

U nedelji posvećenoj obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije, građani će imati prilike da se druže sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije u svih 27 organizacionih jedinica posmatranjem taktičko-tehničkih zborova, javno-pokaznih vežbi vatrogasno-spasilačkih jedinica, ali i da se edukuju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja.

Povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i slave vatrogasaca – spasilaca Srbije, Odeljenje za vanredne situacije u Požarevcu izveo je taktičko-tehnički zbor na poligonu Vatrogasne službe u Požarevcu.

Cilj ovih promotivnih aktivnosti je demonstracija spremnosti i obučenosti vatrogasaca – spasilaca da hitro i efikasno reaguju u slučajevima kada eventualno mogu biti ugroženi životi građana i njihova imovina.

U okviru obeležavanja, Odeljenje je pripremilo niz aktivnosti u vidu savetodavnih poseta školama, vrtićima, nalaganjem mera iz oblasti zaštite od požara, preventivno-tehničke zaštite, propagiranje vatrogastva požarevačke službe.

Današnjem taktičko-tehničkom zboru na poligonu Vatrogasne službe u Požarevcu, prisustvovali su mališani iz PU „Ljubica Vrebalov“, koji su se upoznali sa opremom vatrogasaca.

Takođe, ovakve vežbe su i prilika za razgledanje vatrogasnih vozila i opreme, kao i druženje i razgovor vatrogasaca – spasilaca sa građanima, posebno sa decom.

Od početka godine, Odeljenje u Požarevcu je imalo više od 700 interevencija.

Osim toga, bilo je angažovanja oko neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Odeljenje za vanredne situacije – četa u Požarevcu, broji 44 vatrogasca – spasioca, dok bataljon ima 96 na nivou Braničevskog okruga i pokriva opštine Kučevo, Petrovac na Mlavi, Veliko Gradište, Žabari i Žagubicu.