100 Turnir 01

Održan fudbalski turnir u Kostolcu za mališane – ‘’PRE100’’

Sport

Prvi ‘’PRE100’’ fudbalski turnir, kako ga organizatori nazivaju ’’MESTO BUDUĆIH ŠAMPIONA’’, održao se u subotu, 8. septembra, u Kostolcu, u adaptiranom prostoru za ovaj događaj.

Učešće je uzelo sedam ekipa (70 dečaka i jedna devojčica). Turnir je obeležila odlična organizacija i uzbudljiv takmičarski dan.

Turnir je organizovan u nameri da postane tradicionalan,.

FOTO: Edvard Šuster

‘’Naša ideja je bila da najpre obezbedimo svu neophodnu logistika za ovaj turnir kako bi ga učinili nekomercijalnim.

Cilj je bio i da promovišemo neke principe društvene odgovornosti, realizujemo događaj koji će ostati u neizbrisivom sećanju učesnicima, da postignemo zavidni nivo organizacije turnira, ali i da pošaljemo poruku da imamo u gradu jedan zanimljiv prostor, koji bi se mogao preurediti i koristiti za brojne letnje događaje.

Uspeli smo da koordiniramo nekoliko važnih stvari: bezbednosne aspekte turnira, satnicu takmičenja i satnicu za ishranu učesnika.

Obezbedili smo doručak i ručak, svaka ekipa je imala obezbeđenu dovoljnu količinu vode, igrače smo tretirali kao velike zvezde, intervjuisali između utakmica, tokom svečanog defilea priredili smo malu bakljadu, utakmce su s vremena na vreme komentarisane sa razglasa, jer smo želeli da simuliramo atmosferu velikih utakmica, i koristim priliku da se izvinim svima kojima je to u okolnim zgradama možda i zasmetalo, ali verujem da se za par dana te smetnje niko neće sećati, ali će zato učesnici turnira imati neizbrisivo sećanje na ovaj događaj.

FOTO: Edvard Šuster

Verujem i da su nagrade bile takve da su nagrađene ekipe zadovoljne.

Naravno, sve je ovo bilo nemoguće bez ljudi koji su nam pomogli i bez generalnog pokrovitelja ovog turnira firme DR100IĆ.

Svaka organizacija ima nekih propusta, ali ja sam zadovoljan što smo mi uspeli da ovaj turnir u svim značajnim aspektima njegove organizacije od početka do kraja sprovedemo bez pomenutih propusta.

Ispred organizacionog kolegijuma turnira, zahvaljujem se Kulturno – sportskom centru „Kostolac“ na dragocenoj logisticikoordinatorima na dragocenoj podršci i svima koji su nam na bilo koji način pomogli.’’, rekao je Milan Ceković, direktor turnira i generalni menadžera udruženja ‘’100IĆ PODSTREK’’

FOTO: Edvard Šuster
Svi su pobedili, a plasman je sledeći:

1. Lider 1 – Kostolac
2. Zmajevi – Beograd
3. Napredak – Markovac
4. Presing – Požarevac
5. VGSK – V. Gradište
6. Železnicar – Požarevac
7. Lider 2 – Kostolac

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Andrija Trifunović, igrač prvoplasirane ekipe.