Tradicionalno je i ove godine 12. i 13. jula održan jubilarni 10. „PETROVDANSKI SABOR“ u Bubušincu.

Ova manifestacija je kao i svake godine počela svečanim defileom svih učesnika iz porte Letnjikovačke crkve posvećene Svetim Vračima Kozmi i Damjanu do stadiona malih sportova koji se nalazi u centru sela.


Pre polaska ka centru sela u crkvi je okupljenoj deci i roditeljima Protojerej Milan M. Dišić održao prigodnu besedu o značaju praznika koji je posvećen Svetim Apostolima Petru i Pavlu i o istorijatu crkve.


Učešće na ovoj prelepoj manifestaciji koja se bavi očuvanjem tradicionalnih vrednosti i folklornog stvaralaštva i nije takmičarskog karaktera, uzeli su folklorni ansambli iz Braničevskog i Podunavskog okruga.


Prve večeri sabora u kategoriji uzrasta od 5 do 13 godina nastupili su sledeći folklorni ansambli:
1. KUD ABRAŠEVIĆ – SD. PALANKA
2. KUD KOSTOLAC
3. KUD BRADARAC
4. KUD VRBOVAČKI OPANAK – VRBOVAC
5. OPŠTINSKI ANSAMBL MALO CRNIĆE
6. KUD LIPE – LIPE
7. KUD PETRIJEVO
8. KUD BUBUŠINAC


Drugo veče sabora svoj nastup su imali prvi ansambli sledećih kulturno-umetničkih društava:
1. KUD KOSTOLAC
2. KUD ANIP SMEDEREVO
3. KUD GOŠA SD. PALANKA
4. KUD BUBUŠINAC
Svoje zavičajne i rodoljubive pesme čitao je pesnik iz Bubušinca G-din Aleksandar Nikolić „SRPSKI VUK“.
Obe večeri sabora, koncert folklornih ansambla je sa oduševljenjem ispratila i aplauzom pozdravila mnogobrojna publika. PETROVDANSKOM SABORU su prisustvovali:
Predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović, članovi Gradskog veća Bojan Dinić i Ivan Pantić, Predsednik Sindikata KOP-a Drmno Željko Vojinović, odbornici Gradske skupštine Požarevac Milorad Slavić i Lidija Dukić, Direktor Centra za kulturu Malo Crniće Nikola Tomić i potpredsednik MZ Bubušinac Vladan Jović.


Zahvalnice i plakete za pomoć u organizaciji „10. PETROVDANSKOG SABORA“ zaslužnim institucijama, organizacijama kao i pojedincima uručio je predsednik KUD BUBUŠINAC Veljko Arsić, koji je takođe veoma uspešno organizovao za sve učesnike sabora svečanu večeru i muzičku zabavu u nastavku večeri.