Ritam Kucevo 01

Održana audicija za muzičko takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ u Kučevu

BRANIČEVSKI OKRUG KUČEVO VESTI ZABAVA

U velikoj sali Centra za kulturu „Dragan Kecman“ Kučevo,  održana je audicija za najveće dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću. Na audiciji, koja je po prvi put održana u opštini Kučevo, od svih učesnika koji su predstavili svoje talente u vidu pesme i plesa, saradnici muzičkog takmičenja, Nenad Jeremić i Filip Ratkov sa koreografom Milanom Milinkovićem, odabrali su dvoje takmičara koji će predstavljati opštinu Kučevo na ovom takmičenju. Među izabranima su Ksenija Rakić – pevanje i Valentina Stanisavljević – ples.

Odabrani će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pevanje i ples usavršavaju tokom višemesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope“.

Ovo muzičko takmičenje ima tradiciju dugu već više od 12 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. Proces priprema dece za televizijski prenos traje 9 meseci u toku kojih se deca obučavaju sa televizijskim timovima „Ritma Evrope“ da u televizijskom prenosu predstave dodeljenu zemlju Evrope, Izrael ili Australiju. Grad pobednik kao nagradu dobija sledeće godine televizijski prenos na nacionalnoj televiziji iz svog grada kao i promociju svog grada na nacionalnoj televiziji, a deca grada pobednika nagradno putovanje u zemlju koju su u televizijskom programu predstavljala. Ove godine Grad Domaćin televizijskog prenosa “Srbija u ritmu Evrope” 2024. je Grad Kikinda.

Izvor i foto: eKučevo