Oldtajmeri Ljubičevo 03

Oldtajmeri u Ergeli „Ljubičevo“ (FOTO)

POŽAREVAC VESTI ZABAVA

Od 15. do 17. septembra održava se Dunavski reli istorijskih vozila, među kojima je najstariji Vilis iz 1927. godine. Vlasnici starih automobila izložili su svoje „ljubimce“ u Ergeli „Ljubičevo“ i privukli brojne posetioce.

Vilis iz 1927, Pontiak iz 1928, Bjuik iz 1930. i Mercedes iz 1934. godine samo su neki od vrednih oldtajmera koji su u petak popodne krasili šetalište Ergele „Ljubičevo“. Oko 40 vlasnika starih automobila iz raznih krajeva Srbije, ali i iz Hrvatske, Mađarske i Nemačke tokom tri dana obićiće gradove i opštine Dunavske regije.

Struktura vlasništva je različita, od penzonera do mladih, od radnika do vlasnika firmi. Dok u inostranstvu oldtajmeri predstavljaju atrakciju gde god se pojave, u Srbiji ih vlasnici veoma retko voze. Srpske oldtajmere uglavnom možemo videti na filmskom platnu ili televizijskim serijama.

Ova jedinstvena prilika da se uživo vide neki od najstarijih automobila, posetiocima je dala mogućnost da pažljivo razgledaju i fotografišu vozila, čija se cena kreće i do 100.000 evra, kao što su, npr. Mercedesovi automobili. Reli se održava na trasi uz Dunav Subotica – Beograd – Smederevo – Požarevac – Veliko Gradište – Golubac – Viminacijum – Beograd.

Organizator Dunavskog relija istorijskih vozila je Oldtajmer klub Beograd, koji ima oko 100 članova.

Foto: P.J.