Avantuea Park Ljubicevo

Osvanuo „Avantura park“ u Ljubičevu

VESTI

Avantura park je predviđen za decu od 5 do 12 godina uz prisustvo odraslih. Tu su 32 platforme, 29 prepreka i isto toliko tabli, 3 ljuljaške, razni mostići. Elementi koji će biti ugrađeni u zabavni Avantura park maksimalne su visine do 50 centimetara.


Inače vrednost investicije iznosi 2.168.000 dinara sa PDV-om, izvođač radova je bila firma Una brvnara iz Rume.
Avantura park je otvorio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je ovom prilikom izjavio da je grad sistemski pristupio adaptaciji, rekonstrukciji kao i izgradnji novih sadržaja u Ergeli Ljubičevo.


Spasović je napomenuo da će se uskoro pristupiti radovima na izgradnji lavirinta, koji će se prostirati na 2,2 ha, koji će biti najveći na Balkanu.
Takođe počeće i radovi na završetku trim staze u dužini od 350 metara. On je još dodao da ovo gradsko rukovodstvo izvršava ono što obeća za razliku od prethodnih. Mi moramo sve naše turističke sadržaje u gradu da oplemenimo, a ovaj Avantura park je jedan od tih načina.
Roditelji mogu da dođu sa decom u prirodu i da provedu jedno kvalitetno vreme, zaključio je Spasović.


Svetlana Milutinović pomoćnik gradonačelnika zadužena za urbanizam i idejni tvorac Avantura parka je rekla da ovaj park predviđen za decu do 12 godina uz prisustvo roditelja i jako je koristan za motoriku. Ima 29 različitih prepreki i 32 platforme, a za prelazak celog Avantura parka biće potrebno oko 10 minuta. Jako je važno da se poštuju propisi i da se samo deca igraju.

Milutinovićeva je još najavila završetak teretane na otvorenom koja će biti postavljena kod trim staze u toku avgusta meseca.