Maslacak 01

Otvorena je izložba likovnih radova Umetničkog ateljea ,,Maslačak“ u Narodnoj biblioteci ,,Ilija M. Petrović“ Požarevac

KULTURA POŽAREVAC VESTI

Otvorena je izložba likovnih radova Umetničkog ateljea ,,Maslačak“ u Svečanoj sali Narodne biblioteke ,,Ilija M. Petrović“ Požarevac, 9. maja 2023. godine. Izložbu je otvorila Katarina Vukašinović, vlasnica ateljea i profesorka likovne kulture. Razgovor o radu, ciljevima i planovima ove škole likovnih umetnosti vodio je Nenad Milošević, profesor srpskog jezika i književnosti. Čitav događaj upotpunile su muzičke tačke učenika Požarevačke gimnazije.


Na izložbi su prikazane slike, crteži i grafike polaznika , uzrasta od sedam do četrnaest godina. Rad sa decom u ovom ateljeu baziran je na teorijskoj i praktičnoj edukaciji, koja podrazumeva stručnu pomoć i podršku deci, kroz grupni rad i širok spektar tema i materijala. Prisutni su imali prilike da vide radove na kojima su prikazani omiljeni junaci iz crtaća i filmova, životinje, detalji iz svakodnevice, apstrakcija, automobili, pejzaži, scene iz omiljenih knjiga, portreti, Van Gogova ,,Zvezdana noć“ sa dečjim siluetama i druge vrlo inspirativne kreacije u različitim tehnikama. Atelje pomaže deci u savladavanju kreativnih veština, vizuelne kulture i istraživanju novih formi izražavanja, kako bi sami postali dizajneri sopstvenog sveta.


Biblioteka podržava svaki vid podsticajnog okruženja za decu i mlade sa ciljem da ih motiviše i ohrabri u razmišljanju i stvaranju.

Izložba će trajati do 20. maja.

Izvor i foto:Narodna biblioteka ,,Ilija M. Petrović“ Požarevac